Visitem a les obres de La Borda Sccl, d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús | rocagales.cat

Visitem a les obres de La Borda Sccl, d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús

El passat dijous 9 de novembre unes quantes persones vinculades a la Fundació Roca Galès vam visitar les obres de l’edifici d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús que la cooperativa La Borda està construïnt dins el recinte de Can Batlló, al barri de Sants-La Bordeta de Barcelona. Es tracta de l’edifici de fusta més gran del país.

Vàrem poder comprovar que malgrat des de fora tot sembli força igual l’obra segueix avançant a bon ritme. Tot i que no és tan visual com el muntatge de l’estructura de fusta d’aquest estiu, ara estan treballant amb els interiors. A més, els murs de la planta baixa ja estan gairebé acabats, s’està pavimentant i en breu entrarà la fusteria.

Pel què fa al local comercial vam saber que anirà destinat, sens dubte, a una organització de l’economia social i solidària que estigui preferentment arrelada al territori, que encara està per determinar.

L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús és un model cooperatiu no especulatiu i sense afany de lucre en què la propietat dels habitatges sempre recau en la cooperativa. Les persones sòcies cooperativistes gaudeixen d’un ús indefinit de l’habitatge a través d’un dret d’ús assequible. La cooperativa té una vida indefinida i les persones usuàries, sòcies de la cooperativa, tenen un major grau d’autogestió basat en l’organització democràtica de les cooperatives.

Deixa un comentari

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat