Serem presents a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) 2016 | https://www.rocagales.cat

Serem presents a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) 2016

La Fundació Roca Galès serà present a la cinquena edició de la fira que se celebrarà els propers 21, 22 i 23 d’octubre al recinte Fabra i Coats de Barcelona

 

Juntament amb 198 empreses, iniciatives i projectes de l’economia social i solidària, la Fundació Roca Galès participarà en la cinquena edició de la Fira d’Economia Social de Catalunya (FESC), que tindrà lloc els propers 21, 22 i 23 d’octubre a l’antiga fàbrica Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu.

Concretament participarem com entitat patrocinadora amb un estand, i també presentarem un tast de l’informe previ del treball El canvi d’escala, un revulsiu per la sostenibilitat del  cooperativisme agroecològic?, per part de la cooperativa L’Aresta. Es tracta del projecte guanyador de l’Ajut per a la realització de treballs de recerca en l’àmbit del cooperativisme – 2015, organitzat per la Fundació Roca Galès i l’ACCID. Aquest treball de recerca és una anàlisi de les relacions i pràctiques socioeconòmiques dels agents implicats en les cooperatives d’abastiment d’aliments agroecològics, per tal de determinar quines pràctiques i relacions poden contribuir al seu canvi d’escala, i identificar els diversos efectes (econòmics, de producció, logístics, etc.) que tindria aquest canvi d’escala.

Enguany, la Xarxa d’Economia Solidària, l’organitzadora de la FESC, aprofita la celebració del cinquè aniversari per oferir un salt quantitatiu i qualitatiu a la fira. Com a novetat d’enguany, amplia la superfície destinada a l’àrea d’exposició d’empreses cooperatives i associacions, i destina més espai a aquelles dedicades a la venda directa de productes agroecològics. L’ampliació del recinte també permetrà potenciar les activitats i zones d’intercooperació entre expositores, per tal d’afavorir la creació de xarxes sectorials i territorials i el desenvolupament de projectes compartits.

Les entitats inscrites són majoritàriament cooperatives tot i que també hi trobarem associacions, fundacions, grups de consum, empreses d’inserció, etc. Aquests gairebé 200 projectes i iniciatives d’economia solidària es distribueixen en una cinquantena de municipis de tot Catalunya, un exemple de l’ampli abast territorial que ocupa el sector. La FESC també comptarà amb expositors de la resta de l’Estat Espanyol, concretament de Madrid i de Navarra.

Com cada any, l’entrada serà gratuïta i l’ecosol tornarà a ser la moneda alternativa, no obstant en aquesta edició també es podran fer servir altres monedes socials catalanes, vàlides per a qualsevol transacció que s’hi dugui a terme. A l’edició de 2015, van circular un total de 70.000 ecosols.

La XES (Xarxa d’Economia Solidària) és l’entitat organitzadora i impulsora de la fira que promou transformar la societat a través de l’economia. La XES és també la impulsora del Balanç Social que permet diagnosticar internament la coherència i els valors democràtics i participatius de l’economia social.

Trobareu les  fotografies de les edicions anteriors a Flicker o els vídeos de Youtube. Trobareu el vídeo amb el resum de l’edició de 2015 en aquest enllaç.

fesc2016

Leave a Reply

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat