La Fundació Roca Galès vol impulsar la creació de casos pràctics que es puguin utilitzar posteriorment per a la docència.
La idea és aprofitar els treballs de bona qualitat realitzats pels alumnes de centres de formació catalans (instituts, col·legis, on s’imparteixi ensenyament secundari i batxillerat, i alumnes de centres on s’imparteixin graus de formació professional) així com també alumnes de les universitats públiques i privades catalanes, en algunes assignatures com poden ser Treball de Recerca, Treball de Projecte, Economia de l’Empresa, Anàlisi d’Estats Comptables, Direcció Comercial, Direcció Estratègica, Emprenedoria o Treball fi de Grau, entre d’altres.
Els professors que identifiquin bons treballs iniciarien una reconversió del treball en cas pràctic, conjuntament amb l’alumne o alumnes que hagin elaborat el cas. De manera que el cas pràctic tingui tres apartats: (i) enunciat, (ii) preguntes i (iii) notes didàctiques. Els autors del cas pràctic seran els alumnes i el professor que hagi supervisat el cas.
– Seran candidats als premis aquells estudiants de qualsevol institut o col·legi d’ensenyament secundari, batxillerat, de centres on s’imparteixin graus de formació professional; universitat pública o privada, (en tots els casos, centres de formació catalans), que hagin realitzat un cas pràctic, preferentment real, i que per la seva importància, originalitat, implicacions o aportacions mereixen ser reconegudes especialment.
– Els casos pràctics han d’haver estat supervisats per un professor.
– Es podran presentar candidatures fins el 12 de Novembre del 2021.
– El cas pràctic s’haurà de presentar en un document de text (Word, Open Writer, etc) tipus de lletra Times New roman, mida 12, interlineat 1,5.
– Es recomanable que el nombre de pàgines de l’enunciat i les preguntes estigui entre les 5 i les 20 pàgines. També s’acceptaran propostes amb un nombre de pàgines diferents al del rang proposat, si és imprescindible pel contingut de cas.
– El cas haurà d’estar redactat en un únic idioma (català, castellà o anglès).
– Hi haurà dos premis, amb una dotació econòmica de 500 euros cadascun (import subjecte a les retencions fiscals que correspongui). En el cas de que un cas pràctic premiat estigui creat per més d’un alumne es repartirà aquesta quantitat. El premi estarà subjecte a la retenció que correspongui. L’import total previst dels premis serà de 1.000 euros
– Hi haurà un premi per la categoria d’estudiants no universitaris, i un altre premi per la categoria d’estudiants universitaris.
– El cas pràctic premiat de cada categoria podrà ser publicat en format paper o en format electrònic a la pàgina web de la Fundació Roca Galès.
– Els casos tindran una llicència Creative Commons 3.0.
– El Jurat és constituirà mitjançant un President, nomenat per la Fundació Roca Galès, un vocal, nomenat per l’ACCID, i un altre vocal independent nomenat per consens per ambdues entitats.
– Els estudiants amb casos supervisats per membres del Jurat no podran ser candidats a aquest Premi.
– El veredicte del jurat es farà públic durant el primer trimestre de 2022.
– La informació corresponent s’haurà d’enviar per correu electrònic a agnes@rocagales.cat indicant a l’assumpte “Premi millor cas pràctic”.
Convoca:
Entitats col·laboradores: