Què són els Premis
de la Fundació Roca i Galès?

Anualment la Fundació Roca i Galès convoca els Premis Fundació Roca i Galés, que són 3 modalitats de premis per a articles que tractin sobre un dels temes següents:
– Premi Periodístic Jacint Dunyó: articles sobre la teoria o la història del cooperativisme; així com d’experiències concretes relacionades amb el món cooperatiu, especialment les reeixides.
– Premi Albert Pérez-Bastardas:articles que contribueixin al coneixement i preservació del patrimoni natural i/o experiències d’educació ambiental.
– Premi Benet Vigo:articles que aportin iniciatives i experiències que promoguin la construcció d’una societat més equitativa, igualitària i pacífica o hi contribueixin.

JACINT DUNYÓ I CLARÀ (Barcelona, 1924 – 1982). Historiador, periodista i cooperativista, va ser des de l’ inici membre del Patronat de la Fundació Roca i Galès i el primer Director de la revista Cooperació Catalana.
ALBERT PÉREZ-BASTARDAS (Barcelona, 1953 – Stromboli, 1986). Biòleg de formació i educador de vocació, dedicat a l’ensenyament, a la divulgació de les ciències naturals i a l’educació ambiental. Fou soci fundador de la Societat Catalana d’Educació Ambiental i va col·laborar amb la Fundació Roca i Galès.
BENET VIGO I TRULLS (Roses, 1918). Pagès entusiasta de la cooperació, cooperativista destacat especialment en el sector sanitari i gran defensor del benestar social com a eina de millora de la societat. Les seves reflexions han estat sovint publicades a la revista Cooperació Catalana.

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat