OikoCrèdit, quinze anys de presència a Catalunya | rocagales.cat

OikoCrèdit, quinze anys de presència a Catalunya

FotoOikocrèdit

L’any 2015 és un any molt especial per la cooperativa OikoCredit Interncional. Enguany es compleixen 40 anys des del seu naixement a Holanda, que signifiquen quatre dècades dedicades a oferir crèdits convencionals i microcrèdits per al desenvolupament d’iniciatives productives al tercer món.

L’aniversari d’Oiko Crèdit a nivell mundial coincideix també amb els 15 anys del naixement de la seva filial a Catalunya. OikoCredit Catalunya és una de les 30 associacions de suport, repartides a 13 països de tot el món, amb les que compta la Societat Cooperativa OikoCredit Internacional. La seu catalana treballa per a que persones i organitzacions del territori puguin invertir èticament els seus estalvis en projectes que fomenten la justícia social i la igualtat.

Segons dades d’OikoCredit Internacional, en l’actualitat 52.000 persones de tot el món aporten els seus estalvis permetent el finançament de 800 empreses socials de 63 països d’Amèrica Llatina, Àfrica, Àsia i Europa de l’Est. L’entitat realitza, a més, activitats de sensibilització sobre inversions socialment responsables i fan difusió de la banca ètica.

El passat 17 de febrer va tenir lloc el primer dels actes de commemoració d’aquest aniversari. L’esdeveniment, celebrat a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va comptar amb la participació del president de l’Associació OikoCredit Catalunya, Xavier Fernández-Díaz Mascort, i la responsable de la Unitat d’Agricultura de OikoCredit Internacional, Carina Torres. Durant tot el 2015, la cooperativa anirà celebrant aquest doble aniversari amb esdeveniments a tot el món.

OikoCredit Catalunya forma part de la Xarxa d’Economia Solidària i també es troba adscrita a l’Associació Fiare Catalunya i a FETS – Finançament Ètic i Solidari.

Més info: www.oikocredit.es/ca

Deixa un comentari

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat