Municipis: sobirania econòmica des de baix | rocagales.cat

Municipis: sobirania econòmica des de baix

[Avançament de l’Editorial de la revista Cooperació Catalana, 431 de maig 2019]:

El 26 de maig tenim una cita: eleccions municipals. Des de la FRG apostem pel municipalisme com una eina per transformar els pobles i ciutats de Catalunya vers una sobirania econòmica que permeti majors graus de justícia social, equitat i llibertat política. Animem doncs als actors municipalistes a desplegar les mesures proposades per l’Economia Social i Solidària per cooperativitzar els municipis i impulsar la democràcia econòmica local.

La Federació de Cooperatives de Treball i la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya proposen prosseguir el recent treball d’un bon nombre de municipis catalans, bona part d’ells a la Xarxa de Municipis per l’ESS. Un camí on el cooperativisme i l’ESS esdevenen agents de desenvolupament local transformador, a partir de la coproducció de polítiques municipals per una Economia Plural.

Consells Municipals d’ESS. Cooperativització i transició ecològica i feminista de l’economia local. Equipaments municipals de gestió cooperativa i comunitària. Finances ètiques. Compra pública responsable. Suport als ecosistemes cooperatius locals, amb els Ateneus Cooperatius. O l’ESS a l’àmbit educatiu. Front l’economia hegemònica, injusta i antidemocràtica, calen mesures per relocalitzar i democratitzar l’economia del país. Sobirania econòmica des de baix!

Deixa un comentari

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat