Milers de persones visiten la VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya | rocagales.cat

Milers de persones visiten la VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, va tancar la seva sisena edició amb un gran èxit d’assistència. Entre divendres i diumenge milers de persones van visitar la FESC per conèixer propostes i iniciatives alternatives al model econòmic capitalista, gràcies a les més de 190 organitzacions expositores i d’un programa format per una cinquantena de xerrades. En aquesta edició, sota el lema «Ni teu, ni meu. Nostre! Fem comunitat», va destacar la forta presència d’experiències internacionals, com ara les terres comunals de Portugal, l’habitatge cooperatiu d’Alemanya, l’economia feminista de Xile o les propostes d’economia social al nord del Marroc. En total, un total de 15 països d’arreu del món han participat a la fira com a expositors o ponents.

En la part d’organitzacions expositores, les alternatives de banca ètica, com Fiare, OikoCredit i Coop 57; les telecomunicacions, com Som Connexió; o l’energia, com Som Energia, van ser les grans protagonistes d’enguany. El moment polític actual fa que cada cop més, els i les ciutadanes busquin alternatives ètiques, sostenibles i arrelades al territori que, al contrari de les grans empreses i multinacionals, no busquen maximitzar beneficis sinó millorar la vida de les persones. En aquest sentit, més de 60 persones van participar durant el cap de setmana en una assemblea per reflexionar entorn al paper de l’economia social i solidària en el marc d’un procés constituent.

La Fira d’Economia Solidària d’enguany van modificar el seu horari com a mostra de suport als presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, empresonats aquella setmana. La FESC va tancar les portes entre les 16.30h i les 19.30h de dissabte per facilitar la participació a la mobilització convocada per la Taula per la Democràcia.

FESC2017

 

Deixa un comentari

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat