L’Exposició Catalunya, terra cooperativa viatja a Mataró | rocagales.cat

L’Exposició Catalunya, terra cooperativa viatja a Mataró

Mataró acull l’exposició Catalunya, terra cooperativa, emmarcada en  el programa commemoratiu del centenari de la cooperativa Cristalleries de Mataró, coneguda popularment com el Forn del Vidre.

L’exposició romandrà a Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró (Passatge de Can Marfà, 1, Mataró) fins el 23 de juny del 2019, en l’horari de dijous i divendres de 17 a 20 h,  dissabte de  11 a14 h i de 17 a 20 h i diumenge de 11 a 14 h amb entrada lliure.

L’exposició Catalunya, terra cooperativa és una via per difondre el món cooperatiu català. Ens endinsa al passat marcant les diverses expressions cooperatives i col·lectives que tingueren lloc en el territori – cooperatives de consum, treball, agràries i de mar,  sanitat, habitatge, educació – fins a arribar al present. En aquest punt de l’exposició es posa en relleu la continuïtat del cooperativisme com a eina de transformació social en l’actualitat, així com la seva importància per a crear nous vincles en la xarxa social catalana. Finalment, l’exposició acaba situada en el futur on es troben a tall de reflexió diversos temes de debat que en els pròxims anys se’ls hi hauran de donar resposta.

Organitza Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració de la Fundació Roca Galès i del Museu d’Història de Catalunya.

www.culturamataro.cat

Deixa un comentari

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat