ITINERÀNCIA DE L’EXPOSICIÓ «CATALUNYA, TERRA COOPERATIVA» | rocagales.cat

ITINERÀNCIA DE L’EXPOSICIÓ «CATALUNYA, TERRA COOPERATIVA»

L’exposició Catalunya, terra cooperativa ja es pot visitar fins al 2 de febrer al Museu de l’Hospitalet. A partir del 15 de gener, l’espai l’Harmonia també allotjarà l’exposició Passat i present del cooperativisme a l’Hospitalet, produïda conjuntament entre La Col·lectiva, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet i el Museu de l’Hospitalet. D’aquesta manera, els visitants de totes dues exposicions podran endinsar-se en la història del cooperativisme català, tant a escala global, com local.

Després de romandre al Museu d’Història de Catalunya i a Mataró a Can Marfà – Museu de Mataró, havia viatjat a la Sala El Refugi de Badalona (pl. de la Vila, s/n) fins al 31 d’agost. 
Mentrestant, la versió portàtil i lleugera de l’exposició visitava l’Escola d’Estiu de la XES, a Mura el 6 de juliol; el Festival de l’Economia Social i Solidària Rural de Vallfogona de Ripollès, el 31 d’agost; per quedar-se a Ripoll del dia 1 al 16 de setembre.
Després va viatjar al Prat de Llobregat, acompanyant el Festival Esperanzah!, on va romandre el cap de setmana de l’11, 12, i 13 d’octubre. Posteriorment «Catalunya, terra cooperativa» es va presentar a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) 2019, al recinte Fabra i Coats de Sant Andreu de Barcelona, durant els dies 25, 26 i 27 d’octubre.

L’exposició «Catalunya, terra cooperativa» presenta a través d’un recorregut per l’ahir, l’avui i el demà de les pràctiques cooperatives, el cooperativisme i l’economia social com a eines
útils i vàlides per a la generació d’alternatives a la societat actual, superant la visió del cooperativisme com una pràctica obsoleta del passat.

Organitzada per la Comissió de Memòria Històrica i Prospectiva de la Fundació Roca Galès, amb l’assessorament del Museu d’Història de Catalunya, el comissariat ha estat a càrrec de Marc Dalmau (La Ciutat Invisible, SCCL) i d’Antoni Gavaldà (Fundació Roca Galès). El disseny i la producció estan realitzats per la cooperativa Tat Lab.

Deixa un comentari

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat