La Fundació Roca Galès i CoopCamp lliuren els Premis als millors treballs sobre cooperativisme pels instituts del Camp de Tarragona | https://www.rocagales.cat

La Fundació Roca Galès i CoopCamp lliuren els Premis als millors treballs sobre cooperativisme pels instituts del Camp de Tarragona

El dimecres 18 de novembre es van lliurar els premis per alumnat de 4t d’ESO, Cicles Formatius de Grau Superior i Batxillerat que durant el curs passat van desenvolupar treballs sobre el cooperativisme del Camp de Tarragona.

En aquesta primera edició del certamen, organitzada per la Fundació Roca Galès i CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, s’han premiat 3 categories: Premi al millor treball grupal sobre cooperativisme de 4t d’ESO, Premi al millor treball de projecte sobre cooperativisme de Cicles Formatius de Grau Superior i Premi al millor treball de recerca de Batxillerat.

El certamen s’emmarca en un pla d’actuacions dirigides a fomentar el coneixement del cooperativisme i l’economia social i solidària entre l’alumnat de secundària i introduir als instituts continguts per analitzar l’economia i l’emprenedoria des dels principis de democràcia, igualtat i el bé comú. Més de 20 instituts del Camp de Tarragona reben l’assessorament de CoopCamp per programar tallers sobre cooperativisme, fer visites a cooperatives del territori o impulsar cooperatives d’alumnes. La recent creació dels Premis ha permès fer un pas més en la introducció del cooperativisme a les aules i alhora reconèixer la feina dels instituts i docents que aposten per oferir continguts sobre les economies transformadores.

Les premiades en aquesta primera edició han estat:

1r Premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme de Batxillerat

Treball: Les cooperatives agrícoles, les arrels d’un poble

Alumne: Oriol Gómez

Institut: Joan Guinjoan (Riudoms)

1r premi al millor treball de grupal de 4rt d’ESO

Treball: La cooperativa “La caseta de l’arbre”

Alumnes: Yoursra Chaouch, Lucia Guindo, Marta Mulet, Sara Torres i Cecília Vega

Institut: Joan Guinjoan (Riudoms)

1r Premi al millor treball de projecte sobre cooperativisme de CFGS.

Treball: La cooperativa “Dignidart”

Alumnes: Zina Dahas, Cristian Mera, Roland Mimi, Maribel Rojas, Lewis White

Institut: ESiT FP – Escola Joan XXIII (Tarragona)

 

Lluís Carreras i Gerard Nogués, en representació de la Fundació Roca i Galès i CoopCamp, van lliurat els premi consistent en un val de compra de 250€ de la Cooperativa Abacus. Els instituts Joan Guinjoan de Riudoms i l’ESiT Escola Joan XXIII de Tarragona també han rebut un val de compra de 150€ de la cooperativa Abacus, la subscripció anual a la Revista Cooperació Catalana i un lot de bibliografia editada per la Fundació Roca i Galès sobre el cooperativisme català.

En les properes setmanes es donaran a conèixer les bases de la segona edició del premis que reconeixeran els treballs elaborats durant el curs 2020-21.

 

Leave a Reply

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat