Jornada Transformem l’economia per construir República | https://www.rocagales.cat

Jornada Transformem l’economia per construir República

En el marc de la 50 Universitat Catalana d’Estiu de Prada (Conflent)

Amb el subtítol de Cap a un model econòmic de justícia social i plena sobirania i organitzada per la Fundació Roca Galès, va tenir lloc el dissabte 18 d’agost pel matí a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a Prada de Conflent.  La Jornada s’emmarcà en la celebració de la 50 edició de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada que es va celebrar aquest 2018 sota el lema de “I, tanmateix, la remor persisteix”.

La Jornada Transformem l’economia per construir República va ser a càrrec de Jordi Via i Daniel Jover (Patronat Fundació Roca Galès) i va fer un dibuix dels diferents vessants que configuren una economia sobirana i republicana: estructura econòmica, sectors estratègics, economia feminista, sobirania financera, economia social i solidària, serveis públics, sobirania alimentària, fiscalitat i polítiques redistributives, el paper dels i les treballadores, reconversió ecològica de l’economia.

El mateix dissabte 18 d’agost a la tarda en el tendal de la UCE, va tenir lloc la Presentació del Premis ARACOOP  que  promouen l’anàlisi i la recerca vinculada en l’àmbit de l’economia social, cooperativa i del tercer sector en el món universitari. Els premis es destinen a alumnes que hagin realitzat el seu Treball Final de Grau, Treball de Final de Màster o de Postgrau l’any acadèmic 2017-18 en alguna institució acadèmica catalana. La dotació màxima a la que poden aspirar els participants és de 1200 euros, acompanyats de serveis i productes del Mercat Social valorats en 300€.

Porteriorment va tenir lloc la projecció del documental Peiró 42 produït per la cooperativa mataronina Clack audiovisual  amb posterior col·loqui amb el seu director, Eloi Aymerich. Peiró 42 és un documental audiovisual sobre Joan Peiró, Mataró i els valors de l’anarcosindicalisme, el cooperativisme i la República.

+ info

Leave a Reply

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat