Cooperació Catalana 417 | https://www.rocagales.cat

Cooperació Catalana 417

Cooperació Catalana 417

Número 417

Febrer 2018 - Any 38è

Edita Fundació Roca i Galès

Subscriu-me!

Sumari

04/ TORNAVEU

Jaume Gil Pujol.

05/ EDITORIAL

Feines pel 2018.

06/ NOTICIARI.

Agnès Giner.

09/ COOPERATIVES DE CATALUNYA

Reflexions estratègiques
Confederació de Cooperatives de Catalunya.

10/ LES NOSTRES COOPERATIVES

Cooperativa Integral Catalana. Eines per a la transformació social integral.
Pep Valenzuela.

13/ L’ENTREVISTA

Marina Subirats: “Treballant a favor de la igualtat”
Montse Pallarés.

16/ MEMÒRIA COOPERATIVA

Els fons cooperatius a Catalunya
Eugeni Cros.

19/ CULTURA COOPERATIVA

L’Estaquirot, la cooperativa de teatre de titelles

Ricard Pedreira

22/ ECONOMIA COL·LABORATIVA

Una altra economia col·laborativa és possible?
Lluís Carreras i Roig

24/ OPINIÓ

Mesura i cura
Daniel Jové.

25/ SALUT COOPERATIVA

Les noves tecnologies a l’entorn familiar.
Marina Martínez Zuccardi.

26/ RESSENYA

Debats de l’economia solidària per a la transformació social
Josep Busquets.

 

 

Editorial

Feines pel 2018

Durant el mes de gener la Fundació Roca Galès ha debatut el seu pla de treball anual en les diferents comissions de treball, així com al Consell Consultiu i Patronat. Amb la recollida de propostes i suggeriments al pla base, s’ha aprovat el Pla de Treball 2018 amb algunes novetats importants.
Pel que fa a la revista Cooperació Catalana les propostes apunten a avançar en la línia digital i multimèdia, i augmentar la presència a internet i les xarxes socials.
Quant al SEP Servei d’Estudis i Projectes, el gran repte d’enguany és l’organització dels Premis Treballs de Final de Grau (TFG) i de Final de Màster (TFM) sobre cooperativisme i economia social i solidària de les universitats catalanes, a través del programa Aracoop, de la DG d’Economia Social, el Tercer sector, les Cooperatives i l’Autoempresa. També, consolidar la Beca de recerca històrica i els Premis als millors casos pràctics, així com continuar amb l’Ajut a la realització de treballs de recerca en l’àmbit del cooperativisme amb l’ACCID. Tots aquest premis sense oblidar els Premis Fundació Roca Galès, en els seus tres àmbits: cooperativisme i ESS, medi ambient, sostenibilitat i educació ambientals, i el benestar social, dels quals ja s’han obert la convocatòria 2018.
El nou any també portarà una nova col·lecció de llibres que complementarà la tasca editorial i l’aportació teòrica del cooperativisme i economia social i solidària. A més, com ja vam avançar a l’editorial del mes de gener, el 2018 serà l’any de la memòria cooperativa, amb diverses i rellevants activitats de restitució, recuperació, difusió i visibilitat de la memòria històrica del cooperativisme.
Un any 2018 replet de projectes sense oblidar la construcció d’un país més lliure, més democràtic, més social, amb una economia al serveis de les persones i les seves necessitats.

Leave a Reply

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat