Editorial
El nou país que volem
Quan llegiu aquestes línies molt probablement seran desfasades en el temps perquè els esdeveniments són vertiginosos i canviants en aquests moments. En primer lloc expressem la nostra condemna a la retallada de les llibertats fonamentals i individuals, incloent-hi la de premsa, però no només, i exigim la immediata posada en llibertat de les persones detingudes, a hores d’ara, per motius polítics. D’altra banda, Cooperació Catalana, sempre a favor de la llibertat d’expressió i de premsa, va decidir acceptar la publicitat institucional del referèndum del 1-O, com sempre ha fet, i s’ha adherit al manifest a favor de la llibertat de premsa promogut per Grup de Periodistes Ramon Barnils amb les diverses associacions i empreses editores de premsa i col·legis i sindicats de
periodistes i publicistes.
Sempre que se’ns demana què aportarà l’economia cooperativa, social i solidària al nou país, responem que els mateixos principis i valors que ens són propis i que practiquem: l’adhesió voluntària, l’arrelament al territori i a la comunitat, l’autogestió, la democràcia i la transparència.
Diu la dita que quan allò quotidià esdevé extraordinari, se’n diu revolució. Si ho apliquem al cooperativisme, és el que de manera quotidiana fem les entitats de l’economia cooperativa, social i solidària: una economia al servei de les persones. Aquest és, doncs, el nostre desig i l’aportació al nou país en construcció: un país basat en una economia cooperativa, social, solidària, justa, Sostenible i democràtica, que situa en el centre la vida i les persones.
Leave a Reply