Cooperació Catalana, 412 | https://www.rocagales.cat

Cooperació Catalana, 412

Cooperació Catalana, 412

Número 412

Setembre 2017 - Any 38è.

Edita Fundació Roca i Galès

Subscriu-me!

Sumari

04/ TORNAVEU

Josep L. del Soto.

05/ EDITORIAL

L’1 d’octubre, votem República Catalana

06/ NOTICIARI

Agnès Giner

08/ COOPERATIVES DE CATALUNYA

Objectiu 2025: Pacte per a la reforma horària.

Confederació de Cooperatives de Catalunya.

09/ MANIFEST

Manifest de l’economia social i solidària pel referèndum i la independència.

10/ LES NOSTRES COOPERATIVES

Quesoni cooperativa. El món de la cultura pensa un model alternatiu.

Pep Valenzuela

13/ L’ENTREVISTA

Dolors Sabater.

Montse Pallarés

16/ ALTERNATIVES

Diners i valors.

August Corrons

19/ ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA AL MÓN

L’economia solidària a Àsia: panorama general, desenvolupament en alguns països i desafiaments.

Yasuyuki Hirota.

22/ MEMÒRIA FUNDACIÓ ROCA GALÈS

2016

24/ RESSENYA

Joan Poblet i Teixidó.

Josep Maria Vallès Martí.

25/ OPINIÓ

Tres mestres del comú: Elinor Östrom, Jean Tirole i Christian Felber.

Ricard Pedreira.

27/ BIBLIOTECA

Retalls

Elisenda

 

Editorial

L’1 d’octubre, votem República Catalana

Les catalanes i els catalans estem vivint potser el moment més decisiu de la nostra història contemporània. Havent sortejat per ara totes les traves, legals i il·legals, que ens posa el govern espanyol, estem a punt de decidir democràticament si volem que Catalunya es constitueixi en un estat independent en forma de república o, per al contrari, preferim seguir sent una comunitat autònoma de l’Estat espanyol.

La Fundació ja es va pronunciar al seu dia en favor del dret a decidir. Ara, però, pensem que hem de fer un pas més i decantar-nos a favor del sí al referèndum de l’1 d’octubre. Compartim els arguments del manifest que publiquem en aquest número de la revista, titulat Manifest de l’Economia Social i Solidària pel Referèndum i la Independència, que ha llançat un grup de persones vinculades al cooperativisme i l’economia social, i que es

troba en procés de recollida d’adhesions. Perquè, en efecte, davant “un Estat espanyol cada vegada més autoritari, corrupte, retrògrad i centralista”, el patronat de la Fundació, que és ideològicament plural, coincideix que el millor per al país és la independència.

Naturalment, hi ha un munt d’arguments prou consistents en favor d’aquesta alternativa, alguns de naturalesa identitària, d’altres de naturalesa pragmàtica; però aquell que ens pesa més com a Fundació és que, amb la independència, tindrem l’oportunitat de fer que el cooperativisme, la defensa del medi ambient i el benestar social, és a dir, els nostres tres eixos de treball, esdevinguin també els pilars d’aquest nou país que volem construir col·lectivament.

La Fundació Roca Galès s’uneix a les mostres de condol a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i ens reafirmem en el nostre compromís en favor de la pau i la convivència en la diversitat. Per això la Fundació Roca Galès es va sumar a la manifestació de rebuig del passat 26 d’agost a Barcelona i seguirem sortint cada vegada que es vulnerin els drets humans, la pau i la justícia social.

Leave a Reply

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat