Editorial
Compromís verd i cooperatiu
El 26 d’abril passat, es van complir trenta anys de la catàstrofe nuclear de Txernòbil. I cinc del desastre de Fukushima. L’article que presentem aquest mes, “L’energia atòmica a Catalunya”, de Miguel Muñiz, ens adverteix dels gravíssims perills (per al present i per al futur) que comporta l’existència de centrals nuclears a prop de casa nostra.
Es fa difícil eludir la responsabilitat que tenim tots plegats en l’adveniment d’un món sense energia nuclear i que aposti per les energies renovables i bandegi les fòssils, que també ens condemnen al canvi climàtic i a l’efecte hivernacle.
Les respostes són ben senzilles (apostar per les renovables ens beneficiaria a tots), i el compromís ecologista, com el cooperatiu, busca un món millor no només per a un grup de persones privilegiades, sinó per a la societat i el planeta en conjunt.
En el present número de Cooperació Catalana també trobareu un article sobre el crowdfunding, les plataformes per a aconseguir el finançament col•lectiu de projectes. Aquí també tenen un paper importantíssim la cooperació, el suport mutu i la confiança entre iguals i, és clar, la certesa que hi ha un món més just possible si totes ajudem a construir-lo.
I també s’han de veure en aquesta línia els vint anys de trajectòria de la cooperativa de comunicació L’Apòstrof, el reportatge de la qual ocupa l’espai de “Les nostres cooperatives”.
Vint anys al servei de l’economia solidària i de la constitució d’un món millor.
Esperem que el futur del nostre país, del nostre planeta, passi per la renúncia total i absoluta a l’energia atòmica.
Leave a Reply