Cooperació Catalana, 396 | https://www.rocagales.cat

Cooperació Catalana, 396

Cooperació Catalana, 396

Número 396

març 2016

Edita Fundació Roca i Galès

Subscriu-me!

Sumari

4 / TORNAVEU

Vicenç Ruiz, arxiver.

5 / EDITORIAL

Escola cooperativa.

6 / EL NOSTRE MÓN

Agnès Giner

9/ COOPERATIVES DE CATALUNYA

Les cooperatives a l’avantguarda de la recuperació.

Confederació de Cooperatives de Catalunya

10 / LES NOSTRES COOPERATIVES

L’escola Nou Patufet es fa cooperativa.

Un reportatge sobre la nova etapa d’aquesta escola de la Vila de Gràcia de Barcelona, recentment trasnformada en cooperativa de treball. Ens expliquen què ha significat això tan en la feina diària dels professors, com pel projecte educatiu i pedagògic, i en l’alumnat.

Pep Valenzuela

13 / ENTREVISTA

Daniel Jover, la pedagogia i el cooperativisme des de l’optimisme de la voluntat.

Una entrevista optimista i esperançada al nou membre del patronat de la Fundació Roca i Galès, educador i emprenedor social, que contempla i explica el món des de la bellesa, la bondat, la justícia i la tendresa.

Montse Pallarès

16 / COOPERATIVISME

2015, nova llei de cooperatives i Araccop

Pep Valenzuela

19 / LEGISLACIÓ COOPERATIVA

Les seccions territorials i sectorials en la Llei de cooperatives de Catalunya.

Jordi Pujol i Moix

21 / RESSENYA

L’era del decreixement.

Josep Busquets

23/SALUT COOPERATIVA

Escoltar el cor.

Anna Delatte

25/ COOP CALM

Cuina fàcil, bona per a tu i per al territori.

La primavera, la mar altera

Mireia Ribas

26 / BIBLIOTECA

Donació de llibres

Retalls

Elisenda Dunyó

 28/HUMOR GRÀFIC

Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic i Drets Laborals.

Accèssit “Seguretat i salut en el Treball”.

David Vela

 

Editorial

Escola cooperativa

Aquest mes, destaquem en portada la cooperativa el Nou Patufet, una escola cooperativa de la Vila de Gràcia de Barcelona que sorgeix per tal de donar continuïtat a l’escola Patufet, creada l’any 1966. Inculcar els valors del cooperativisme i la justícia social a les criatures, en el seu procés de descobriment del món, és una de les maneres més eficaces d’assolir un món millor.

En el reportatge podem veure com el professorat d’aquesta escola ha apostat per la continuïtat d’aquest projecte i com el seu compromís ha fet possible la permanència d’aquesta escola al barri.

Seguint el fil de l’ensenyament, l’entrevista d’aquest número està dedicada a Dani Jover, patró de la Fundació Roca i Galès i educador i emprenedor social, que amb les seves encertades paraules ens ajuda a entendre millor el món, des de la bellesa, la bondat i la justícia, posant damunt la taula la necessitat de veure la realitat des de l’esperança, des d’un optimisme militant que ens obre els ulls a la tendresa.

I, en aquesta línia holística i de la tan gran importància de les percepcions, les amigues de Cos Cooperativa ens ensenyen, també, la necessitat d’escoltar el cos, el cor i la ment per a trobar-nos bé.

També trobareu un article, de Jordi Pujol i Moix, sobre la Llei de cooperatives; un altre sobre el balanç de la gestió del director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom sortint, Xavier López; així com una recepta de l’Escuracassoles i la ressenya d’un llibre sobre decreixement.

Gaudiu d’aquest número. En el proper, ja us podrem dir els noms de les guanyadores dels Premis Fundació Roca i Galès 2016.

Leave a Reply

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat