Cooperació Catalana 375 | https://www.rocagales.cat

Cooperació Catalana 375

Cooperació Catalana 375

Número 375

Abril 2014 · Any 34è

Edita Fundació Roca i Galès

Subscriu-me!

Sumari

4 / TORNAVEU

Miquel Esquerra, jubilat

5 / EDITORIAL

Cultiu cooperatiu

6 / EL NOSTRE MÓN

Agnès Giner

9/ COOPERATIVES DE CATALUNYA

Les xifres del cooperativisme

Confederació de Cooperatives de Catalunya

10 / LES NOSTRES COOPERATIVES

Sambucus, nova i decidida aposta per una economia social, solidària i compromesa amb el territori.

Una iniciativa social i empresarial que dóna oportunitats d’ocupació a persones amb dificultats per a què puguin esdevenir autònomes i accedir al mercat de treball en igualtat de condicions. Conreen, transformen, venen, expliquen, eduquen i cuinen des de la perspectiva de sentir-se part del territori i ser productors ecològics, de pensar, treballar i cooperar per la sostenibilitat dels projectes i de l’entorn.

Pep Valenzuela

13 / ENTREVISTA

Maravillas Rojo, responsable del programa Aracoop

Montse Pallarès

Aracoop és un programa que neix sota la voluntat de renovar, ampliar i enfortir l’economia social i cooperativa, concebent aquest model d’empresa com estratègic i transformador. Afirma que l’economia social i cooperativa és una tendència emergent i que cada vegada hi ha més gent que pensa que és possible produir, consumir o gestionar de maneres més col·laboratives.

16 / PREMIS FRG 2013 – 2N. PREMI APB

Pensa. Alimenta’t. Estalvia.

Àngels Codina

19/ jornades sobre cooperativisme – uCE 2013

Esport i cooperació

Carles Sanglas

22/ FINANÇAMENT COOPERATIU

Estudi sobre autofinançament cooperatiu (part II)

Miquel Corna, Miquel Miró, Ma. Lluïsa Navarro i Fermí Vives

24/ OPINIÓ

Fidelitat a la Fundació Roca i Galès

Esteve Puigferrat

25/ TAST DE VI

Tast de vi. Característiques de les diferents varietats (1a. part)

Jordi París

26 / BIBLIOTECA

Donació

Retalls

Elisenda Dunyó

Editorial

Cultiu cooperatiu

Arrenquem la primavera dedicant el reportatge a la cooperativa Sambucus, una iniciativa social i empresarial dedicada a donar oportunitats d’ocupació a persones amb dificultats, a través de conrear, transformar, vendre, explicar, educar i cuinar, tot plegat des d’una perspectiva holística. Cultiu cooperatiu compromès amb la defensa del territori i la millora de la societat.

Una altra bona notícia de la temporada és la presentació del programa Aracoop, per renovar, ampliar i enfortir l’economia social i cooperativa. D’aquest altre cultiu cooperatiu, en parlem amb Maravillas Rojo, la responsable del programa que va ser presentat el passat 25 de març.

També trobareu l’article guanyador del 2n Premi Albert Pérez-bastardas 2013, d’articles de  medi ambient i educació ambiental, sobre el malbaratament alimentari i accions pel seu aprofitament. Un article sobre Esport i cooperació, resumeix la ponència presentada a les Jornades sobre Cooperativisme – UCE 2013 sobre l’educació en valors, especialment en civisme i ciutadania, a través de l’esport i el seu associacionisme. I la segona part de l’estudi sobre autofinançament cooperatiu, amb els resultats de les enquestes i les conclusions de l’estudi. Tot plegat, un variat ram de cultiu cooperatiu.

Leave a Reply

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat