CAMPANYA SALVEM LA UNIÓ COOPERATISTA BARCELONESA | https://www.rocagales.cat

CAMPANYA SALVEM LA UNIÓ COOPERATISTA BARCELONESA

El passat 17 d’abril a la tarda va tenir lloc el primer acte de campanya per salvar de l’enderroc la seu històrica de la Unió Cooperatista Barcelonesa (UCB), la cooperativa de consum obrera més gran de la Barcelona d’abans de la guerra, fruit de la fusió de les cooperatives La Dignitat i El Reloj. Convocada per diverses entitats veïnals i cooperatives (Ateneu En Construcció, Fundació Roca Galès, Confederació de Cooperatives de Catalunya, etc.), va consistir en una concentració davant de l’edifici al carrer Urgell, 176, de Barcelona, i una crida a la creació de la Plataforma «Salvem la Unió Cooperatista Barcelonesa» per aturar-ne l’enderroc i promoure’n la catalogació i l’ús per les entitats veïnals del barri i cooperatives, i, per extensió, promoure i reivindicar la recuperació i visibilització de la memòria històrica cooperativa al barri i a la ciutat.
Amb l’assistència d’una cinquantena de persones de diverses entitats cooperatives i veïnals, l’acte va consistir en la lectura del manifest per part de Cristina Grau, secretària del Patronat de la Fundació Roca Galès, i de Guillem Llorens, president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya. També es va fer un recorregut per la història de la cooperativa UCB de la mà de Marc Dalmau, guanyador d’una beca per a la recerca històrica de la Fundació Roca Galès i soci de la cooperativa La Ciutat Invisible. També hi va haver intervencions de l’Ateneu En Construcció a l’Eixample Esquerra, i de la delegada Sindical de la CGT – Hospital Clínic.

També us convidem a llegir i adherir-vos al manifest a través d’aquest enllaç.

Més informació sobre la campanya:

Article de Marc Dalmau a Cooperació Catalana, 433 de juliol de 2019: INTEL·LIGÈNCIA COL·LECTIVA: LA COOPERATIVA ÚNICA UNIÓ COOPERATISTA BARCELONESA (1901-1977)

Notícia al Diari Ara.

Notícia betevé

Lectura del Manifest per part de Cristina R. Grau (Fundació Roca Galès)

Leave a Reply

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat