Acte de reconeixement al doctor Antoni Gavaldà | https://www.rocagales.cat

Acte de reconeixement al doctor Antoni Gavaldà

El passat divendres 26 de novembre pel matí a l’Aula magna de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia  del Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona, va tenir lloc un acte de reconeixement a Antoni Gavaldà i Torrents, sota el lema: Didàctica, història, cooperació i justícia social. Nascut a Vallmoll el 1950, és diplomat en Magisteri, llicenciat en Geografia i Història, en Filologia Catalana i doctor en història, ha estat professor de la Universitat Rovira i Virgili. Ha format part del Patronat de la Fundació Roca Galès entre el maig de 2005 i el maig de 2021, des d’on va crear i dirigir la col·lecció “Cooperativistes Catalans” de biografies de destacades figures del cooperativisme català. També ha col·laborat amb articles a la revista Cooperació Catalana on es va publicar una entrevista, concretament al número 408 d’abril de 2017.

L’acte de reconeixement es va dividir en tres àmbits corresponents a les diferents dimensions de la seva persona, i va comptar amb parlaments de les persones companyes i amigues que l’han acompanyat en cadascun dels àmbits: la didàctica de les ciències socials, història i ciutadà Gavaldà. Xavier Palos, President de la Fundació Roca Galès, va destacar la seva vessant d’historiador del cooperativisme català, sobretot agrari, i la seva aportació a la didàctica de la cooperació, a banda, evidentment de la tasca de dirigir una col·lecció de llibres com Cooperativistes Catalans.

A l’acte de reconeixement es va presentar un llibre recull d’escrits sobre la seva persona i activitat professional i activista, a càrrec d’aquestes persones companyes i amigues que van parlar a l’homenatge i altres que l’han acompanyat al llarg de la seva trajectòria professional i personal. Antoni Gavaldà es va jubilar de la docència a la Universitat Rovira i Virgili el setembre de 2020, en plena pandèmia; les restriccions derivades de la situació sanitària van provocar l’ajornament d’aquest reconeixement en diverses ocasions.

L’enhorabona Antoni, per molts anys!

Leave a Reply

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat