Acte de Lliurament dels Premis Fundació Roca Galès 2017 | rocagales.cat

Acte de Lliurament dels Premis Fundació Roca Galès 2017

La Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès va acollir el passat 19 de maig tarda, l’acte de Lliurament dels Premis Fundació Roca Galès 2017, amb la presència d’unes 130 persones.

L’acte també va incloure el lliurament de l’Ajut a la realització de treballs de recerca en l’àmbit del cooperativisme que atorga la Fundació Roca Galès en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID).

Els Premis Fundació Roca Galès és un reconeixement públic a la tasca que desenvolupen les  entitats i empreses de l’economia social i solidària a Catalunya: uns guardons que premien les projectes i/o les trajectòries de persones, associacions, empreses i institucions que tenen per objectiu: el cooperativisme i l’economia social i solidària; la protecció del medi ambient, l’educació ambiental i la sostenibilitat; i, el benestar social.

En l’edició d’enguany els premis van recaure en:

25è. Premi Jacint Dunyó (àmbit cooperativisme, economia social i solidària): persones fundadores de la cooperativa d’advocats Col·lectiu Ronda. L’accèssit va ser Fiare Banca Ètica. Menció especial del jurat a Núria Esteve i Rufié, Presidenta d’Honor de la Fundació Roca Galès.

19è. Premi Albert Pérez-Bastardas (àmbit medi ambient, educació ambiental i sostenibilitat): Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA). Accèssit: Biciclot Sccl.

8è. Premi Benet Vigo (àmbit benestar social): Arrels Fundació. Accèssit: Gats (Grups Associats pel Treball Sociocultural).

Els primers premis van consistir en una escultura en pedra de l’artista Ricard Casabayó, creada especialment pels guardons, mentre que als accèssits se’ls va lliurar un recordatori. Totes les persones premiades, inclosos els accèssits, van rebre un lot de productes de mercat social.

Durant l’acte també es va lliurar l’Ajut a la realització de treballs de recerca en l’àmbit del cooperativisme (FRG-ACCID) d’enguany, amb una dotació de 3.000 euros,  a Patricia Crespo, Dolors Celma, Eloi Serrano (Tecnocampus UPF)  i Esther Martínez (Universitat de Girona) pel treball: Mapa del cooperativisme català.Evolució de les cooperatives catalanes des del 1970 fins el 2016.

També es va presentar el resultat de l’estudi que va guanyar l’any passat aquest ajut de la mà de Patricia Homs, Gemma Flores-Pons, Adrià Martín i Glòria Llenas de la cooperativa Fleca l’Aresta de Santa Coloma de Queralt, titulat: El canvi d’escala, un revulsiu per la sostenibilitat del cooperativisme agroecològic?

La cloenda de l’acte va ser a càrrec de Xavi Palos, President de la Fundació Roca Galès i va finalitzar amb  la representació de l’obra de teatre ”L’Assemblea”, a càrrec la de companyia )e( espai en construcció, un projecte de les cooperatives Coop de Mà i el Timbal, i un breu però ric espai de fòrum.

La Fundació Roca Galès felicita totes les persones premiades i agraeix la presències de totes les persones que van assistir a l’acte.

Deixa un comentari

Fundació Roca Galès

fundacio@rocagales.cat